۱۴۰۳ سه شنبه ۲۸ فروردين
به سایت منطقه ۳ شهرداری رشت خوش آمدید.
هشدار: نصب بخاری های گازی را جدی بگیرید/ چگونه از مسمومیت با گاز مونوکسید کربن پیشگیری کنیم؟ /آتش نشانی رشت 1397/07/28
هشدار: نصب بخاری های گازی را جدی بگیرید/ چگونه از مسمومیت با گاز مونوکسید کربن پیشگیری کنیم؟ /آتش نشانی رشت

 
  

125 رشت –به گزارش خبرنگار تحریریه خبر روابط عمومی سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری رشت ، با سرد شدن هوا و نصب وسایل گرمایشی در منازل و اماکن تجاری و اداری، سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی رشت، نسبت به افزایش گازگرفتگی با منوکسید کربن هشدار داد.

بابک رمضانی رییس سازمان آتش نشانی رشت ضمن تاکید بر اینکه مرگ ناشی از مسمومیت با گاز منوکسید کربن عمدتا در نیمه دوم سال و به دلیل استفاده از وسایل گرمایشی نامناسب افزایش می یابد افزود: قطعا می‌توان با رعایت نکات ایمنی و اطمینان از سلامت این وسایل، زمینه کاهش هر چه بیشتر مرگ ناشی از مسمومیت با این گاز را فراهم کرد.

وی ضمن تاکید بر توجه شهروندان در استفاده بهینه از وسایل گرمازا،‌ ادامه داد: استفاده از آب‌گرمکن یا بخاری های مستعمل یا دارای نقص فنی و فاقد دودکش یا دارای دودکش بدون عملکرد مناسب در منزل بیشترین موارد ابتلا به مسمومیت را تشکیل می دهند از این رو به شهروندان توصیه می شود تا ضمن توجه به سالم بودن و استفاده صحیح از وسایل گرمایشی حتما به مسیر خروجی گاز منوکسید کربن از دودکش این وسایل توجه ویژه داشته باشند.

همین گزارش حاکی است: تمایل گاز منوکسید کربن برای ترکیب با هموگلوبین خون ما 250 برابر بیش از اکسیژن است که با بالا رفتن درصد آن در هوای اتاق، به سرعت باعث ایجاد مسمومیت خواهد شد و اکسیژن رسانی به بافت های مختلف بدن از جمله مغز و قلب را دچار اختلال کرده که به علت بی رنگ و بی بو بودن این گاز، ممکن است وجود آن در محیط تا زمان ایجاد علایم مسمومیت شدید مورد توجه واقع نشود.

 

گفتنی است: علایم مسمومیت حاد با این گاز شامل سردرد، سرگیجه، تهوع و استفراغ و احتمالاً درد شکمی و سپس حالت بیهوشی، تشنج و اغما می باشد. در بیماران مبتلا به ناراحتی های قلبی ممکن است تشدید بیماری یک علامت هشدار دهنده باشد که از سایر علایم مسمومیت می توان به سفتی عضلات، افزایش تعداد تنفس،کاهش فشار خون و گاه تنگی مردمک ها اشاره کرد.

باید توجه داشت که اگـر فردی در اثر ابتلا به مسمومیت با گاز منوکسید کربن جان خود را از دست ندهد ممکن است دچار نواقص عصبی و روانی پیشرفته نظیر فلج عضوی یا اختلال قوای مغزی شود.

چگونه از مسمومیت با این گاز پیشگیری کنیم؟

1. از بخاری های مستعمل و فرسوده بدون دودکش یا دارای دودکش نامناسب و غیـر استاندارد استفاده نکنید.

2. توجه داشته باشید،‌ استفاده از بخاری‌های بدون دودکش به هیچ وجه از تولید گاز منوکسید کربن جلوگیری نمی‌کند.

3. قبل از راه اندازی وسایل گرمایشی، از سلامت مسیر دودکش ساختمان و بدون ترک و نشتی بودن آن اطمینان حاصل نموده و از اتصال مناسب و صحیح لوله بخاری و آبگرمکن به دودکش دیواری اطمینان حاصل نمایید.

4. تمام دودکش ها باید وسیله انتهایی ضد باد(کلاهک) مناسب داشته باشد.

5. هر وسیله گازسوز باید دارای یک دودکش مستقل و منتهی به فضای بیرون باشد و لذا به کارگیری آب‌گرمکن‌های دیواری در فضاهای بسته یا مکان‌های فاقد جریان هوا مجاز نیست.

6. شیب لوله‌های افقی درداخل واحدها باید مثبت و روبه بالا وارتفاع عمودی لوله در بیرون حداقل سه برابر طول افقی آن باشد.

7. توجه به داغ بودن دودکش پس از روشن کردن وسیله گرمایشی به اطمینان شما از تخلیه گاز کمک خواهد کرد لذا اگر لوله دودکش بخاری شما سرد است دلیل آن خارج نشدن محصولات احتراق و گازهای سمی ازدودکش است در این صورت باید ضمن رفع نقص، به طور موقت با بازکردن قسمتی از در یا پنجره تهویه در محیط ایجاد نمایید.

8. اگر فضای منزل خود را با شوفاژ و سیستم حرارت مرکزی گرم می کنید درزبندی و بستن منافذ درها و پنجره‌ها به منظور جلوگیری از اتلاف حرارتی بلاملانع می باشد اما درصورتی که از بخاری های گازسوز به منظور گرمایش محیط استفاده می‌کنید حتماً می بایست مختصری تهویه از طریق در یا پنجره در فضا ایجاد نمایید و از درز بندی و بستن کامل منافذ خودداری کنید.


 
 
تعداد بازدید: 1002
هدف شهرداری ، ارائه خدماتی موِثر در راستای بهبود و توسعه شهری است
Powered by DorsaPortal